Coachen met Paardenkracht

In deze vorm van coaching word het paard ingezet tijdens de coachsessie. Een sessie kan je helpen om meer zelfinzicht te krijgen. Het word ingezet bij thema`s als grenzen aangeven, zelfontplooiing, trauma verwerking, doelen stellen, opkomen voor jezelf, relaties aangaan, moeite met keuzes maken.

Je zal misschien denken wat kan een paard mij vertellen…… Het is niet iets geheimzinnigs. Wel altijd bijzonder en soms ontroerend om te zien wat er gebeurt bij mensen. Paarden reageren vanuit hun natuur, ze reageren op je energie en spierspanning. Paarden laten je zien waar je pijn of verlangen zit en geven je inzicht en duidelijkheid.

Binkie kwam 10 jaar geleden mijn leven binnen gewandeld. We hebben al van alles samen gedaan van buiten in de polder rijden, kilometers wandelen aan de hand, Parelli Naturel Horsemanship en lange lijnen werk. Ook zit ik graag gezellig in de wei om samen met de paarden te zijn. En nu mag ik Binkie mijn co-coach noemen. Hij is een ontzettend lief en zachtaardig paard, gevoelig en een beetje verlegen. Hij geeft je steun en troost in een sessie als je dit nodig hebt, maar kan je ook op een lieve manier laten zien waar je pijn of verlangen zit. Hij blijft stil staan wanneer je niet duidelijk bent. Binkie vind het coach-werk leuk om te doen en heeft al vele mensen geholpen.


Abel is een leuke, stoere, eigenwijze shetlander. Hij heeft een duidelijke mening en is niet bang om die te laten zien. Wanneer je de leiding niet neemt, dan zorgt Abel dat hij de leiding krijgt. Hij laat je zien waar je meer voor jezelf op mag komen. Hij is nieuwsgierig, ondeugend maar ook een knuffelkont. Wanneer je troost of een steuntje in de rug nodig hebt, dan zal hij je die geven door bij je te komen staan. Abel is enthousiast wanneer hij mag coachen en gaat graag met je aan het werk.