“Voor ik bij Diana kwam, voelde ik me nooit op mijn gemak in groepen. Ik ben zelf erg perfectionistisch en verwacht dit ook wel van anderen. Die lijken dit aan te voelen en reageren daardoor nooit echt fijn op me. Tijdens de sessie met Abel en Binkie heb ik gevoeld hoe het is om er wel echt bij te horen. Ze accepteerden mij volledig, en daardoor lukte het mij ook ineens om mezelf te accepteren. Hierdoor heb ik mijn hoge verwachtingen van mezelf kunnen loslaten en ben ik ook relaxter en meer vergevingsgezind naar andere mensen toe. Nu, enkele weken later, merk ik dat andere mensen ook beter op me reageren. Pas ben ik zelfs uitgenodigd voor een etentje met een groepje meiden van yoga!”


“Ik ben ernstig ziek geweest. Gelukkig ben ik daarvan hersteld, maar ik merkte wel dat ik in een gat viel. Mijn hele wereld heeft op zijn kop gestaan, en ik ben voor mijn gevoel een ander persoon dan voor mijn ziekte. Daardoor paste mijn oude leventje niet meer bij me, maar ik wist ook nog niet hoe ik mijn nieuwe leven wilde inrichten. De relatie met mijn ouders is ook erg veranderd door mijn ziekte. De sessie met Diana heeft me inzicht gegeven in de patronen in mijn familie, ik zie nu duidelijker welke invloed mijn ouders en zus op me hebben, en hoe ik daarmee om wil gaan. Mijn moeder verwacht vooral dat ik véél van mijn nieuwe leven maak, maar ik wil juist meer genieten en ontspannen en dingen doen waar ik blij van word. Doordat ik me realiseerde dat de verwachting er alles uit te halen meer van mijn moeder afkomstig was dan van mezelf, heb ik die los kunnen laten. Ik kan nu verder leven zoals echt bij mij past, en heb dus besloten me in te schrijven voor de opleiding waar ik je over vertelde.”


“Mijn moeder beheerste heel mijn leven. Ze viel ongevraagd binnen, bemoeide zich met de opvoeding van mijn kinderen, en kocht zelfs regelmatig ongevraagd kleren voor me. Ik heb haar vaak geprobeerd hierop aan te spreken, maar dit liep steevast uit op ruzie… Tijdens het traject met Abel en Binkie ben ik gaan begrijpen waarom ze dat deed. Dat was in de eerste sessie, ik snapte toen ineens dat ze het deed omdat haar eigen moeder er nooit voor haar is geweest en zij het anders wilde doen. In de sessies daarna hebben we onderzocht wat ik graag anders zou willen, en geoefend hoe ik dit met mijn moeder kan bespreken. Omdat ik nu echt begrijp waarom ze dit doet (vanuit liefde!), kon ik dit gesprek heel rustig en begripvol voeren. Resultaat: we hebben nu goede afspraken en ik kan het echt waarderen wat ze allemaal voor me doet.”