Unf*ck Yourself

Stap uit je hoofd en in je Leven

Oke , dat doe ik toch……..of ben ik teveel in mijn hoofd, denk ik teveel na waardoor mijn acties uitblijven.

Na een gesprek met mijn coach en de nodige tranen van mijn kant, raadde zij mij aan om het boek Unf*ck Yourself te lezen.

Heb jij dat ook, dat je zoveel wilt en dat er te weinig uit je handen komt. Ik dus wel, ik heb echt de neiging om teveel in mijn hoofd te blijven. Natuurlijk mijn ideeën zijn geweldig en ik hou hele gesprekken in mijn hoofd, volledig uitgewerkte plannen liggen klaar, ik weet precies wat ik ga doe en wanneer.

Maar dan word het eng…… Wie zit er op mij te wachten? Heb ik wel genoeg kennis om anderen te helpen? Ojee als er nu niemand reageert? Doe ik er wel toe? Er zijn al zoveel coaches, waarom zouden mensen naar mij komen? ( wel komen hoor, ik heb je zoveel te bieden)

En dit is precies waar Unfuck Yourself over gaat.

Dat wat er in je hoofd omgaat, al die gedachten en knagende stemmetjes, die onzekerheden, die twijfels. Alles wat je over jezelf denkt, of wat jij denkt dat andere mensen denken over jou.

En dat is vreselijk vermoeiend, je besteed een groot deel van de dag aan praten tegen jezelf. Tijdens het sporten, werken, boodschappen doen, als je op social media zit, tv kijken en zelfs in je slaap.

Het zorgt ervoor dat je je hulpeloos voelt, je van een mug en olifant maakt en je een slecht humeur krijgt.

En het houd jou tegen om in actie te komen, om dat te gaan doen wat je het liefste wil. En dat is zooooooo jammer! Je kan mediteren tot je een ons weegt, plannen maken, wachten tot je in de juiste stemming bent, wachten tot je eindelijk bent afgevallen of tot je eindelijk van je zorgen verlost bent.

Positief denken is leuk en goed, maar je moet gaan DOEN.

Stap uit je hoofd en in je leven. Zonder vette actie gaat er gewoon niets gebeuren.

Al die gedachtes en twijfels, zijn Geen Waar, je hoeft ze niet te geloven. Het zijn maar gedachtes.

Je voelt je rot, onzeker, klein of angstig. Maar vraag jezelf eens af of dat een reden mag zijn om niet te gaan doen wat je echt wil?

Eerlijk zijn he. Ben je bereid om te doen wat nodig is. Durf jij je lot in eigen hand te nemen en uit je comfortzone te stappen

Ik ben na het lezen van dit boek nog meer bewust geraakt van alle gedachtes die de godganse dag door ons hoofd spoken. Ik heb er bijna een dagtaak aan om ze bij te houden.

Een voorbeeld, ik zat tegen deze blog aan te hikken. Want ojee ik moet wat van mezelf laten zien, mijn gedachtes delen, vinden mensen dat leuk, inspireer ik mensen toch wel, als er nu maar geen taalfouten in staan. Ik ga eerst even de paarden doen, dan een wasje draaien , o ja ik moet ook nog de kat voeren en…. en…. Ha hahaha uitstelgedrag. Komt dat jou bekend voor. Dat is ook zo`n leuke grap om maar niet ergens aan te beginnen.

Maar wat nu zo mooi is dat ik daar nu veel minder luister. Ik laat het voor wat het is, ik denk oke je vind het spannend, maar je wilt iets, ga-aan-de-slag. Zet die laptop op tafel, pak een kop koffie en ga DOEN.

En het werkt. Ik doe wat ik echt wil en ervaar meer rust en vrijheid en ben trots dat ik dit ook weer heb aangepakt. En in plaats van me druk te maken wat ik allemaal nog moet doen. Heb ik mijn to do lijstje al klaar. 

Wil jij dit ook? Wil je doorpakken en gaan voor wat je echt wil?

Mijn tip aan jou is, GA DOEN !

We hebben allemaal mensen nodig die in ons geloven, iemand die ons helpt onze patronen te doorbreken, zodat je gaat doen wat je echt wil. En als je te weinig support hebt in je omgeving dan is het tijd dat je om hulp gaat vragen en voor jezelf gaat kiezen.

Liefs Diana